Προσφορά Νο 3

Προσφορά Νο 3

Προσφορά Νο 3

Η προσφορά περιλαμβάνει:

Κρίσις Ηγεσίας - Ο άξιος ηγέτης

Πώς πρέπει να είναι ο πραγματικός ηγέτης, αλλά και ο καθένας από μας, αφού ο καθένας μας είναι ηγέτης του εαυτού του; Το βιβλίο αυτό μπορεί να γράφτηκε πριν το 1730 από τον Νικόλαο Μαυροκορδάτο, όμως είναι ιδιαίτερα επίκαιρο σήμερα. Μέσα από αμέτρητα παραδείγματα, επισημαίνει ότι ο άρχοντας πρέπει να έχει τίμια ζωή, για να τον ακολουθούν οι υπήκοοί του όπως ο ίσκιος το κορμί. Ο Ηγεμών, σαν πατέρας, ας επιβάλλει μέτρια φορτία στον λαό και θα κυβερνά με ειρήνη το βασίλειό του.

Η Α' προς Θεσσαλονικείς επιστολή

Ο απόστολος Παύλος βρίσκεται στην Κόρινθο, όμως ένα κομμάτι της ψυχής του έχει μείνει στην Θεσσαλονίκη και στην πρώτη χριστιανική ομάδα που εδραιώθηκε εκεί. Μαθαίνει ότι αυξάνει σε ποιότητα και αριθμό. Αναπτύσσεται κατά τρόπο θαυμαστό ανάμεσα στον ειδωλολατρικό κόσμο και σημειώνει αξιόλογη πνευματική πρόοδο. Με την επιστολή του αυτή, ο απόστολος Παύλος, μαζί με τους Θεσσαλονικείς θέλει να ενισχύσει και το δικό μας φρόνημα και να μας ενθαρρύνει στην κατά Θεόν πολιτεία.

Απολυτίκια, Κοντάκια και εόρτιοι Ύμνοι

Απολυτίκια και Κοντάκια Αγίων όλου του έτους. Μια ευκαιρία καθημερινή να ζητούμε τις πρεσβείες των αγίων.

Με την ευχή της

"Μια λειτουργιά ανθρώπινη είναι ο ιερέας, που εμείς αφήνουμε επάνω στην Αγία Τράπεζα. Την παίρνουμε σαν "τα σα εκ των σων" απ' τα παιδιά που μας αξίωσε να μεγαλώνουμε στα χέρια μας. Τα είπαμε "δικά μας", μα Εκείνος μας τα έδωσε. Και εμεις, σαν έρθει η ώρα της προσκομιδής, σφετεριζόμαστε". Άραγε η κ. Βασιλική θα καταλάβει τη λαχτάρα του Δημήτρη; Θα δώσει την ευχή της;

Η Αγία Λυδία η Φιλιππησία στο χριστιανικό εορτολόγιο και την υμνογραφία

Παρουσιάζεται με ενδιαφέρον η ζωή της αγίας Λυδίας, μέσα από τα στοιχεία που μας δίνει το χριστιανικό εορτολόγιο και η υμνογραφία της Εκκλησίας μας, καθώς δεν υπάρχουν άλλα συναξαριακά στοιχεία.

32,50 €
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
SKU
Δ-ΒΛ-06002
Περισσότερες Πληροφορίες
Εκδότης ΜΕΛΙΣΣΑ